Find vej: Forside » Artikler » Horsens' borgmester vil samarbejde med deleøkonomisk platform

Horsens' borgmester vil samarbejde med deleøkonomisk platform

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); });
Jeg kan anbefale mineisyours. Det er en lokal, god virksomhed, rigtig innovativ, og lidt skræmmende for mig og min generation, men samtidig også så pirrende og spændende, at jeg bliver nødt til at prøve det af, sagde Horsens borgmester Peter Sørensen. Lørdag mødte han de lokale iværksættere bag Danmarks første seriøse deleøkonomiske platform, da de præsenterede sig i bytorvHorsens.Horsens' borgmester Peter Sørensen besøgte lørdag mineisyours' stand i storcentret bytorvHorsens. Nu tror han på, at Danmarks første seriøse deleøkonomiske platform, som er startet af lokale iværksættere, kan bidrage til udmøntningen af kommunens grønne vækststrategi, som har et mål om at inddrage borgerne i deleøkomiens fordele.

Lørdag kunne man på i storcentret bytorvHorsens i Horsens møde de lokale iværksættere bag Danmarks første seriøse deleøkonomiske platform. Mineisyours hedder den. Og da Horsens Kommune i sin grønne vækststrategi har et mål om at inddrage borgerne i deleøkomiens fordele, havde borgmester Peter Sørensen sagt ja tak til invitationen om at lægge vejen forbi mineisyours’ stand og høre mere om projektet. Og han blev stærkt begejstret.

De lokale iværksættere bag mineisyours tæller blandt andre CEO og founder Kristian Klercke fra Østbirk. To af de andre fra founderholdet bag mineisyours, marketingansvarlig Daniel Sand og forretnings- og økonomichef Simon Juliussen, har ligeledes lokale rødder i Horsens. De tre co-founders mødtes, da de alle studerede på handelsskolen i Horsens.

Hovedideen bag mineisyours er, at den skal give danskerne flere penge mellem hænderne gennem udlejning af brugernes ejendele inden for fritidssektoren. Det kan indtil videre være et sommerhus, en campingvogn, biler eller cykler.

Borgmester Peter Sørensen kunne efter introduktionen se sig selv som deleøkonom og gav mineisyours mange positive ord med på vejen:

- Jeres projekt er så interessant og det er så spændende. For mig og min generation føles det lidt som en gråzone ved første øjekast, men når jeg tænker mig om, er jeg egentlig allerede i gang med deleøkonomi. Jeg ejer en trailer sammen med syv andre mennesker, og det har vi gjort i mange år, så på en eller anden måde er vi allerede deleøkonomer, sagde Peter Sørensen blandt andet under mødet med mineisyours på i bytorvHorsens.

I samtalen med iværksætterne fra mineisyours kom borgmesteren også ind på, hvordan de forholder sig til forsikring og skat. Og netop på det område er mineisyours på forkant.

- På mineisyours sikrer vi, som de eneste i Danmark, at man har det fulde overblik over skat og fradrag. Og vores forsikring betyder, at kundernes ejendele er beskyttet. Det er smart, nemt og sikkert, forklarede Kristian Klercke.

- Så er det jo bare med at komme i gang, lød det fra borgmesteren.

Som leder af Horsens Kommune vil han nu overveje, hvordan han kan udbygge samarbejdet med mineisyours.

- Jeg kan anbefale mineisyours, som lokal og god virksomhed, rigtig innovativ. Det er lidt skræmmende for mig og min generation, men samtidig også så pirrende og spændende, at jeg bliver nødt til at prøve det, sagde borgmesteren.

Mineisyours gik i luften for godt en uge siden, og den digitale platform er kommet flyvende fra start. Mere end 100.000 danskere har været inde og se på siden. Over 10.000 har set videoen. Og der begynder at komme varer på siden.

Holdet bag mineisyours består af en foundergruppe bestående af i alt fem personer, CEO Kristian Klercke, marketingansvarlig Daniel Sand, code guru Jan Kjærgaard, produktansvarlig Simon Husted, økonomi- og forretningschef Simon Juliussen. Kommunikationsrådgiver

Man kan læse mere om mineisyours på hjemmesiden mineisyours.dk

Lagt på bukom.dk den 20-09-2016 af Thomas