Find vej: Forside » Artikler » Social entreprenør vil give overvægtige børn en ny chance i Hillerød

Social entreprenør vil give overvægtige børn en ny chance i Hillerød


Social entreprenør Lotte Hornemann Søjborg, der arbejder på at etablere et Healthy Kids Academy for 9-12 årige overvægtige børn i Hillerød, kan nu kalde sig Change Leader. Den internationale organisation Reach for Change har givet hende titlen og sendt hendes projekt Healthy Kids Academy videre som et ud af otte, der nu vil indgå i et ambitiøst 12-måneders Inkubationsprogram.Et ’Healthy Kids Academy’, hvor overvægtige børn i Hillerød, trygt kan komme med deres familier og på en gang få forøget deres livkvalitet og tabe sig, er kommet et vigtigt skridt nærmere at blive til virkelighed. Kvinden bag projektet, social entreprenør Lotte Hornemann Søjborg, er i skarp konkurrence blevet udpeget som en ud af otte Change Leaders af organisationen Reach for Change. I november afgøres det om hun også kan kalde sig årets Game Changer.

Reach for Change definerer selv en Change Leader sådan: ”Betegnelsen for sociale entreprenører, der med innovative ideer har en vision om at påvirke og styrke bredt og med deres drivkraft går forrest i forandringsprocesser. En Change Leader er en passioneret motorkraft, der derfor har potentialet til at skabe de store sociale transformationer.”

Lotte Horne Søjborg driver i forvejen træningscentret Your Healthy Life på Vølundsvej i Hillerød, hvor hun de seneste år med stor succes har hjulpet både voksne og børn til at tabe sig i et positivt miljø, hvor træning og godt humør går hånd i hånd. Men i erkendelse af, at overvægtige børn kæmper med mange andre problemer end blot vægten, har hun taget initiativ til et 10-ugers program, hvor børnene i samarbejde med deres familier vil arbejde intensivt med at opnå en grundlæggende livsstilsændring ved hjælp af træning, sund kost og mental træning. Derefter fastholdes kontakten til barnet i minimum 12 måneder.

- Formålet med Healthy Kids Academy er at give børnene en stærkere mental styrke og selvværd samt en masse succesoplevelser og selvtillid. De skal lære, at man faktisk godt kan en masse ting, selvom man vejer for meget, siger Lotte Hornemann Søjborg.

Healthy Kids Academy skal i modsætning til eksempelvis ophold på Julemærkehjem, der også hjælper udsatte børn, være et heldagstilbud, hvor barnet forbliver en del af sit nærmiljø. Det betyder, at børnene bliver boende hjemme og bevarer kontakten til vennekreds og fritidsaktiviteter i de 10 uger, de deltager i akademiet.

- Andre tilsvarende tilbud, har fokus primært på barnet og mindre på familien. Her vil Healthy Kids Academy gøre det anderledes. Familien inddrages og de voksne skal forpligte sig til at deltage aktivt på flere områder, både omkring maden, men også i træningen, hvor målet er, at gøre den til en integreret del af familiens hverdag. Herved er sandsynligheden for at familien kan fastholde og fortsætte med de gode vaner meget større, siger Lotte Hornemann Søjborg.

Titlen som Change Leader betyder, at Lotte Hornmann Søjborg nu går videre til Reach for Change’s ambitiøse inkubationsprogram, der tilbyder hjælp til forretningsudvikling, professionel rådgivning samt adgang til netværk og medieplatform. Samtidig er hun med i opløbet om titlen som årets Game Changer og Børnepanelets Favorit. Game Changer finalen afholdes den 4. november 2016. Vinder hun den, følger der et betragteligt pengebeløb med i forløbet.

Reach for Change er en non-profit organisation skabt i fællesskab mellem Kinnevik Group, et af Sveriges største familieejede investeringsselskaber, og Sara Damber, en af Sveriges førende sociale entreprenører og kvinden bag organisationen Friends, der arbejder forebygger og bekæmper mobning. Siden starten i Sverige i 2010 har Reach for Change konstant bevæget sig ind på flere nye markeder og opererer på nuværende tidspunkt på tre kontinenter.

Reach for Change støtter Change Leaders som Lotte Hornemann Søjborg, fordi de, som organisationen skriver ”har et brændende ønske om at fremme børns rettigheder, en innovativ idé til at skabe forandring for børn i verden, samt passionen og drivet til at kunne realisere disse forandringer”.

Hvad betyder Reach for Change og inkubationsprogrammet for dig, Lotte

- Optagelsen i Inkubationsprogrammet er først og fremmest et vigtigt kvalitetsstempel, som jeg kan bruge til at gøre Healthy Kids Academy til virkelighed. At nå hertil betyder, at det er et stærkt projekt, for der var et meget stort antal ansøgere om at få optagelse i Inkubationsprogrammet, siger en glad Lotte Hornemann Søjborg, der arbejder på at få Hillerød Kommune med i opbygningen af Healthy Kid Academy.

- Antallet af overvægtige børn vokser, og jo før vi får taget hånd om problemet, jo bedre. Hillerød har her muligheden for at blive et forbillede for andre kommuner, siger Lotte Hornemann Søjborg.

I forbindelse med udviklingen af projektet har Lotte Hornemann Søjborg arbejdet tæt med en arbejdsgruppe. Gruppen tæller blandt andet en kok, en mental træner, skolelærere, fysiske trænere, administrative medarbejdere og en kommunikationsmedarbejder.

Læs mere om Reach for Change på hjemmesiden www.reachforchange.org

Læs mere Lotte Hornemann Søjborg og træningscentret Your Healthy Life på www.yourhealthylife.dk

Lagt på bukom.dk den 02-10-2016 af Thomas