Find vej: Forside » Artikler » Brugsforeningerne på Als går sammen

Brugsforeningerne på Als går sammen


Nord-Als Brugsforening og Brugsen for Als og Sundeved vil fusioneres. Dermed skabes Danmarks største selvstændige brugsforening med en omsætning over en halv milliard kr. (ekskl. moms).Brugsen for Als Sundeved driver bl.a. Kvickly Sønderborg, tre SuperBrugser, seks Dagli´Brugser, 1 Fakta samt 11 OK tankanlæg, mens Nord-Als Brugsforening driver Kvickly Nordborg, Fakta Havnbjerg og et OK tankanlæg.

”Vi har rettet henvendelse til Brugsen for Als og Sundeved, fordi vi ønsker at fremtidssikre Kvickly i Nordborg. Med en sammenlægning opnår vi en lang række synergifordele, får et stærkere kapitalgrundlag og mulighed for at investere i en omfattende modernisering af varehuset,” siger varehusdirektør Jan Pedersen, Nord-Als Brugsforening.

Målet er, at fusionen skal træde i kraft omkring 1. april 2017 efter ekstraordinær generalforsamling i Nord-Als Brugsforening. Men samarbejdet begynder allerede nu.

”For vores medarbejdere, medlemmer og kunder vil det samlet blive en forbedring, hvor vi får mulighed for at modernisere Kvickly Nordborg og skabe nye karrieremuligheder. Med fælles markedsføring, fælles administration og fælles indkøb af lokale varer får vi kræfter til at gøre mere for alle på Als,” siger direktør Lars G. Andersen, Brugsen for Als og Sundeved.

Jan Pedersen har valgt at trappe ned i forbindelse med sit 25 års jubilæum 1. april, og vil fortsætte i en stilling som projektleder i Brugsen for Als og Sundeved.

Planer om at etablere Nordals Ferieresort med flere tusinde gæster hver uge. styrker grundlaget for at investere i en modernisering af Kvickly Nordborg.

Bestyrelsen for Nord-Als Brugsforening fortsætter, og formanden, Brita Lyshøj Walsh, vil blive medlem af bestyrelsen for Brugsen for Als og Sundeved, hvor Hans Duus fortsat vil være formand.

Lagt på bukom.dk den 08-10-2016 af Thomas