Find vej: Forside » Artikler » Det er en gave for livet at dyrke motion

Det er en gave for livet at dyrke motion


Kun godt 1 ud af 10 piger og 2 ud af 10 drenge på elleve år lever op til Sundhedsstyrelsens anbefaling om at være fysisk aktive en time om dagen. Derfor opfordrer en ny kommunikationsindsats på Facebook forældre til 10-13-årige til at støtte deres børn i at være aktive.Danske unge ligger i bunden af skalaen i forhold til at dyrke nok motion i løbet af ugen, sammenlignet med resten af Europa. Den største udfordring for danske børn er, at de ikke er moderat aktive de anbefalede 60 minutter om dagen. Derfor er indsatsen henvendt til forældrene med børn i målgruppen og kommer med ideer og inspiration til, hvordan de kan støtte deres børn i at være fysisk aktive.

”Vi ved, at de forældre, som støtter deres børn i at dyrke motion, og som også er gode rollemodeller for deres børn, har mere aktive børn. Derfor håber vi, at indsatsen bliver delt og liket på Facebook, så den kan nå bredt ud og være med til at motivere forældre, der mangler ideer til, hvordan de kan støtte deres børn til at være aktive. Den skal også vise, at man ikke behøver at dyrke ekstremsport eller lignende for at gøre det,” fortæller Tue Kristensen, projektleder i Sundhedsstyrelsen.

De fleste forældre er godt klar over, at fysisk aktivitet giver sundere forældre og børn, både fysisk og psykisk. De ved også, at det at være aktiv som barn er med til at forebygge sygdomme senere i livet. Men der kan være langt fra tanke til handling.

”Det behøver på ingen måde at være en stor opgave eller byrde at støtte sine børn til at være fysisk aktive. Det kræver ikke særlige sportslige evner eller en ekstraordinært indsats. Det kan sagtens være meget simpelt og have form af leg eller af at gøre noget praktisk i fællesskab. Det håber vi, at indsatsen kan inspirere til ved netop at vise, at det ikke behøver at være så svært”, afslutter Tue Kristensen.

Indsatsen løber de næste fire uger på Facebook, hvor der blandt andet vil blive gennemført to konkurrencer og givet inspiration til, hvordan forældre kan støtte deres børn i at være fysisk aktive.

Lagt på bukom.dk den 23-08-2017 af Thomas