Find vej: Forside » Artikler » Den Hirschsprungske Samling får ny direktør

Den Hirschsprungske Samling får ny direktør


Kulturministeriet har ansat Gertrud Oelsner som ny direktør for Den Hirschsprungske Samling.Gertrud Oelsner er født i 1972. Hun er mag.art. og forsvarer senere i år sin ph.d.-afhandling med titlen ”En fælles forestillet nation Dansk landskabsmaleri 1800-1875” på Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet. Gertrud Oelsner er specialist inden for dansk kunst fra 1800-tallet, hvilket netop Den Hirschsprungske Samling er et fornemt eksempel på.

Gertrud Oelsner kommer fra en stilling som afdelingsleder og forskningsansvarlig ved Fuglsang Kunstmuseum. Hun har gennem en årrække været kurator på en lang række udstillinger og har en vidtrækkende foredrags- og forfattervirksomhed med sig i bagagen.

Gertrud Oelsner tiltræder stillingen som direktør for den fornemme samling den 1. november 2016 og afløser dermed den nuværende direktør Marianne Saabye, som har siddet på posten i mere end 30 år.

Kulturminister Bertel Haarder siger:

”Gertrud Oelsner er med sin kunstfaglige baggrund og sin specialistviden om dansk guldalderkunst den helt rigtige til at overtage posten som direktør for Den Hirschsprungske Samling. Hun har et stærkt engagement i forhold til at styrke og udvikle museets forsknings- og formidlingsindsats. Det arbejde glæder jeg mig til at følge”.

Lagt på bukom.dk den 30-09-2016 af Thomas